P e r t t i

Path: freenet.hut.fi!news.cs.hut.fi!news.funet.fi!news.cc.tut.fi!news.cc.tut.fi!rl103465
From: rl103465@ee.tut.fi (Lauhanen Rauli)
Newsgroups: sfnet.keskustelu.uskonto,sfnet.keskustelu.ihmissuhteet
Subject: Pertti 22 v. ( Oli: Re: Esiaviolliset suhteet, jälleen )
Followup-To: sfnet.keskustelu.uskonto,sfnet.keskustelu.ihmissuhteet
Date: 23 Feb 1995 12:50:45 GMT
Organization: Tampere University of Technology
Lines: 161
Distribution: sfnet
Message-ID: < RL103465.95Feb23145045@ee.tut.fi >
NNTP-Posting-Host: ee.tut.fi
Summary: Kukin taaplaa tavallaan
Keywords: Perkele, Synti, Perisynti, Pelastus, BINGO!
In-reply-to: h150198@proffa.cc.tut.fi's message of 21 Feb 1995 09:37:48 GMT
Xref: freenet.hut.fi sfnet.keskustelu.uskonto:8960
sfnet.keskustelu.ihmissuhteet:3682

In article < 3icc9c$stv@cc.tut.fi > h150198@proffa.cc.tut.fi (Hietala Joni) writes:

> > Joku: Kun avioliitot solmitaan nykyään keskimäärin n. 30 vuoden iässä,
> > Joku: on syytä olettaa, että lähes kaikki ihmiset harjoittavat HAUREUTTA.

> ikavä kyllä näin usein on, mutta kyllä myös niitä löytyy, jotka Raamatun
> mukaan pidättäytyvät tästä ilosta ennen naimisiinmenoa.

Haluaisinkin kertoa asiaan erittäin löyhästi liittyen ystävästäni Pertistä, joka lankesi. Onneksi kuitenkin hän voi saada anteeksi ja jatkaa jälleen elämäänsä kokonaisena kristittynä. Pertin mielestä Jumala on ihan OK, hieman ankara tosin. Pertti tuumikin, että mitä enemmän sitä kärsii maan päällä, niin sitä kirkkaamman kruunun sitten saa ihanassa taivaan valtakunnassa. Ja sinnehän eivät homot eikä hiphopparit pääse. Näin oli Pertin isäkin sanonut kirjeessään arkkipiispa John Wikströmille. Ja Pertin isä ei valehtele!

Pertti opiskelee nyt teologiaa Helsingin Yliopistossa. Joskin alun perin Pertti olisi lukion jälkeen halunnut mennä Otaniemeen lukemaan vuoritekniikkaa, koska uskoi siitä olevan apua maailmanlopun toteutuessa. Isä tosin sanoi, että Pertistä tulee perkele vieköön pappi. Pertti oli yhä sitä mieltä, että hän menee polille, mutta Jumalapa puuttuikin kuvioihin ja niinpä sitten Pertin siskon jäädessä auton alle Pertin oli myönnettävä, että pappius oli Jumalan tahto. "Anna anteeksi, Jumala, niskurointini isiä vastaan", oli Pertti huutanut kuullessaan siskonsa kohtalosta. Isä otti koko asian rauhallisesti jumalallisena johdatuksena. "Kunpa rauhan ruhtinas Jeesus Kristus jonain päivänä voisi antaa sinulle, Pertti, anteeksi tämän sisarmurhan", oli isä sanonut vyötä riisuessaan. Sittenpä saivatkin pahat henget äkkilahdön Pertin persposkista.

Pertti oli saanut kristillisen kasvatuksen. Syystäkin Pertti on ylpeä siitä. "Onneksi ei tarvi karsiä niin kuin Orpo-Rudolf", oli Pertti itseään usein rukouksessa lohduttanut. Orpo-Rudolf oli naapurin poika, joka 14-vuotiaana menetti kummatkin vanhempansa ja lemmikkikoiransa, kun rattijuoppo ajoi 40-tonnisella rekalla heidän ylitseen jalkakäytävällä. Kukaan ei tiennyt varmasti, mitä syntiä hän oli tehnyt, mutta joka tapauksessa Pertti tuumi, että Jumalan Rudolfille asettama perisyntitaakka oli vähintäänkin hirvittävä; ei oikeamielistä ja hurskasta ihmistä Jumalan toimesta muuten näin rangaistaisi, eihän?

Pertti tiedosti uskovan vastuun jo nuorena. Kaikki Pertin kotikunnassa jossain päin Pohjanmaata muistavat vieläkin, kuinka ylpeä Pertin isä oli hänestä, kun Pertti 12-vuotiaana Pyhän Hengen kehottamana teippasi perheen pesukoneen ikkunan läpinäkymättömäksi, jottei Perkele olisi myrkyttänyt muiden perheenjäsenten mieliä haureellisella alusvaatteiden sekatanssilla.

Pertti täyttyi Pyhällä Hengellä ensimmäisen kerran ollessaan vasta 11-vuotias. Isä luonnollisesti oli pojastaan ylpeä, kunnes eräs lääkäri diagnosoi Pertin epileptikoksi. Paikallinen saarnaaja tosin lopulta ajoi riivaajan pois pojasta vitsalla ja kiehuvalla vedellä. Pertti oli teholla 3 viikkoa. Nykyposti kirjoitti asiasta osuvan artikkelin, jolla kyseinen lehti saikin odotetun 20 000 kappaleen lisäpainoksen.

Pertti on taiteellinen kaveri. Tämän oli psykiatrikin hänelle myöntänyt. Pertilla on aivan erityinen mustakantinen vihko, jonne hän aina silloin tallöin piirtelee kuvia siitä suloisesta päivästä, kun Jeesus tulee jälleen lihaksi ja hakee omansa pois paratiisiin ja jättää rokkimusiikin kuuntelijat ja muut synnintekijät ikuisesti Helvetin tulessa kidutettavaksi. Nytkin hän piirtää kuvaa, jossa on Arja Koriseva sekä Herran Musta Enkeli, joka pitää kadessään isoa liekehtivää miekkaa. "Kun Herran soturi tyontää tämän miekan likaiseen pissareikääsi, niin eipä silloin enää taida tehdä mieli kehottaa ihmisiä haureuteen, eihän?", sanoo Pertti ja imaisee suihkauksen astmapiipustaan.

Pertillä on koulussaan monta monta ystavää. Hän pitää eri toten Timosta, koska Timolle on annettu näkijän lahja. Timo löytääkin Pertistä niin monta vikaa ja perisyntiä, että Pertti melkein kuulee, kuinka Pyhä Henki sihisee Timossa. Timo on häntä vanhempi, hän on opiskellut yliopistossa jo seitsemäntoista vuotta. Yhdessä he rukoilevat joka viikko jokaisen tiedekuntansa housuja kayttävän tytön sielun puolesta. Joskus he käyvät yhdessä rukouspiirissä tai kirkossa, ja joskus kun Timo iltaisin hieroo Pertin vatsaa ja selkää, silloin vasta Pertti tuntee, kuinka Timo tayttää hänet Pyhällä Hengellä.

Pertti istuu luennolla Petran takana. "Petra joutuu Helvettiin, onhan hänellä noin synnillinen nimikin", Pertti tuumii apeana. Hän niin haluaisi mennä naimisiin Petran kanssa, mutta eihän Saatanan morsian voi Herran miestä kiinnostaa. Lukuvuoden alussa hän oli ihastunut Petraan, mutta nahtyään unen, jossa Herran enkelit yhtyivät Petraan ja sitten ajoivat taivaallisilla sotavaunuilla Petran yli ja sen jälkeen paloittelivat hänet jääkiekkokentän puhdistustraktorilla, Pertti tajusi, että Petra vaeltaa Saatanan viitoittamaa tietä kadotukseen.

Kerran Pertti oli mennyt Petran kanssa kahvioon, ja jutellut Ohobasta ja Oholibasta. Hänen poskiaan oli ruvennut kuumottamaan ja henkeä ahdistamaan, kun hän oli jutellut Petran kanssa heidän iljettavistä synneistään. Myöhemmin illalla kotona hän oli huomannut, kuinka kivaa on hangata pippeliä peiton alla sähköhammasharjalla. Hän ei tänä päivänäkään vielä tiedä, että hän tulee joutumaan Helvettiin syntisen ja likaisen tekonsa tähden. Voi Pertti, kunpa tietäisit, että Jeesus-lapsi itkee karvaita kyyneliään juuri sinun sielusi takia...

Perttia harmittaa se, että yliopiston johto on luopunut Jumalasta eikä enää järjestä pakollista jumalanpalvelusta aamuisin. Pertti näkee sielunsa silmillä, kuinka hän aina olisi siellä puoli tuntia etuajassa ja näyttäisi todellista kristillistä uhrautuvaisuutta. Ja sitten hän aina laittaisi kaikista eniten rahaa kolehtiin. Se olisi niin hienoa. Ainoastaan Timo voisi olla häntä pyhempi ja parempi silloin.

Pertin kämppäkaverit ovat itse Saatanasta. He soittavat syntistä rokkimusiikkia ja juovat olutta ja pelaavat Doomia. "Ha haa. Kun pasuunat soivat uuteen aikaan, me pelaammekin todellista virtuaali-Doomia", Pertti tuumii samalla joystickin nappia neuroottisesti painellen, ja miettii, kuinka hienoa olisi liekehtivään haarniskaan puettuna Herran Soturina ampua noilta jumalattomilta yökkäreiltä polvilumpiot hajalle, ja sen jälkeen heittää heidät radioaktiiviseen limaan ilman suojapukua örkkien syötäväksi.

Pertti on tarkka poika sukupuolisesta puhtaudestaan. Hän eri toten on varovainen suihkussa ollessaan, koska hän voisi nähdä pippelinsä siellä. Tämän takia hän katseleekin aina kattoa alasti ollessaan, ettei tulisi himo. Isä sanoi, että tämä varotoimi kyllä palkitaan taivaassa reilusti. Pertti tietää, kuinka heikko liha on. Hän muistaa vieläkin, kuinka vaikeaa isin oli ajaa riivaajahenget pois Pertista, kun hän oli erehtynyt kysymään isältään, mistä vauvat tulevat. Hän tietää kaiken oman kaupunginosansa maksullisista naisista. Hän näet vakoilee heitä päivittäin, vain saadakseen selville heidän metkunsa ja kataluutensa, niin etteivät he voi häntä vietellä irti Jumalasta. Hän jopa on käynyt naamioituneena kaiken pahuuden pesässä, erotiikkaravintolassa, jossa hänelle tapahtui eräs hassu juttu.

Pertti istuskeli baaritiskillä isoa olutta litkien. Tämän hän teki vain saadakseen käsityksen tuosta turmiollisesta aineesta. Hän tilasi lisää olutta. Koska hän oli uskossaan niin vahva, hän oli uskaltanut juoda olutta oikein kunnolla, kunnes hän oli huomannut että vatsaan oli alkanut sattua. Hän oli tavannut baarissa Sirkan, joka opiskelee yliopistolla. Sirkka oli puhunut jotain naimisesta ja tokihan hän halusi noinkin nätin tytön kuin Sirkan naida, kotipitäjänsä kirkossa Jumalan lempeiden kasvojen alla. Myöskin Sirkka mainitsi jotain hilloviikoista, jolloin Pertti hieman harhaanjohtavasti oli sanonut haluavansa maistaa. Sirkka olikin sitten lähtenyt Pertin kanssa kämpilleen, jonne menomatkalla Sirkka oli puhunut jotain "takaportista", josta Pertti päätteli, että Sirkka asuu ilmeisesti alivuokralaisena. Pertti muistaa hämärästi, kuinka hän sanoi Sirkalle: "Helpompi on kamelin mennä neulansilmän läpi kuin syntisen päästä taivaaseen". Tähän Sirkka oli nikannut silmää ja huuliaan lipoen sanonut: "Aivan!". Tässä vaiheessa Pertiltä oli mennyt muisti ja seuraava muistikuva, mikä Pertillä on, oli se, että Sirkka oli alasti hänen allaan ja voihki. Tajutessaan sen saastaisuuden, johon tuo portto nainen oli hänet viekotellut, Pertti oli äkisti oksentanut Sirkan päälle, jolloin Sirkka oli huutanut: "Aaah - ihanaa, oksenna vielä toisenkin kerran". Ja Perttihan oksensi. Seuraavana päivänä mustakantinen vihko saikin peräti 30 uutta piirrosta Sirkasta ja Herran enkeleistä...

Tämä nyt ei varsinaiseti kertonut paljoakaan Pertin normaalista koulupäivästä, mutta kuten sitä tästäkin näkee, niin teologinen tiedekunta ei ole ollenkaan niin vaisu ja hiljainen kuin yleensä luullaan.

T: Rauli, Pertin ystavä


Lisää Raulia:

[Pääsivu] [Teemu 1] [Teemu 2] [Tiina] [Tomi] [Vomitofiili]