KAUKANA VÄIJYY YSTÄVIÄ, Tampereen Yo-Talo 2.-3.3.2000
Därborta lurar några vänner - Far Away Lurk Some Friends

RoboCup  '99 Torstai 2.3.2000

Cessna
Velvolino
Forno Micro-Ondas
Ville Leinonen
Murha Murha Itsemurha

Perjantai 3.3.2000

Pluxus (Sweden)
eS
Erasmus Fry
Echo Is Your Love (peruuntunut sairastapauksen vuoksi)
Circus Mundus Absurdus

+

a very special guest star: M.A. NUMMINEN!

Elokuva:

Mika Taanila: RoboCup

Mika Taanilan ohjaama elokuva robottijalkapalloilun MM-kilpailusta Tukholmassa elokuussa 1999. Vuosittain järjestettävä RoboCup-tapahtuma on autonomisten robottien koelaboratorio ja laaja kansainvälisten tekoälytutkijoiden tapaaminen. Elokuvassa seurataan 10-päiväisen turnauksen tapahtumia ja tehdään selkoa lähitulevaisuuden robotiikka- ja tekoälyutopioista.


Kaukana Väijyy Ystäviä -historiaa:

Ensimmäinen KVY oli Helsingissä 1998 joulukuussa Oranssi-klubilla (silloin tosin vielä nimellä Can't Kick Ass Weekend).
KVY #2 oli myös Oranssilla lokakuussa 1999 nimellä KVY #2. KVY #3 tulee olemaan maaliskuun 2000 alussa Tampereella. Niin ikään Turussa oli KVY 28.1. 2000.

Tampereen Kaukana Väijyy Ystäviä -illan järjestävät paikallisista Mental Alaska- ja Club Telex -tapahtumista vastaavat tahot.
KVY:n takana on monia marginaalimusiikille omistetulla ooooo-postituslistalla vaikuttavia henkilöitä.
Etsimällä http://www.onelist.com/archive/ooooo -osoitteesta termillä KVY voi seurata ideoiden spontaania kehittymistä ajassa... Digestistä 364 löytyy postkoitaalisia fiilistelyjä.

Kaukana Väijyy Ystäviä -taustoja löytyy täältä ja täältä.

Kappaleen 'Kaukana väijyy ystäviä' (Därborta lurar några vänner) - jonka esittivät M.A. Numminen ja Sähkökvartetti - levytetty versio löytyy M.A. Nummisen kokoelmalta 'In Memoriam/Taisteluni' (levykansitietojen mukaan kappale on nauhoitettu Vanhan valtauksen iltana vuonna 1968).
Sähkökvartetti oli Nummisen ideoima ja Erkki Kurenniemen rakentama usealle soittajalle tarkoitettu elektroninen instrumentti. Soittimen syntyvaiheista kiinnostuneiden kannattaa em. sivujen lisäksi tutustua Nummisen (löyhästi) omaelämäkerralliseen kirjaan 'Helsinkiin. Opiskelija Juho Niityn sivistyshankkeet 1960-1964', jossa on useitakin kiinnostavia anekdootteja aiheesta. Erkki Kurenniemen oma elektroninen sävellys 'Antropoidien tanssi' löytyy 'Love Proge 2' -kokoelmalta; katkelma siitä on aikaisemmin julkaistu yhdellä Wigwamin albumeista.

Postia Mental Alaskalle:

mental_alaska@bigfoot.com

Postia Telexille:

telex@iobox.fi