club telex
electronic avantgarde excursions

CLUB TELEX

Perjantai 8.9. 2000
Yo-talo, Kauppakatu 10, Tampere
20-03
Liput 40,- (Ei VIP!)
Ennakot: Epe's, Swamp Music, Yo-Talon Pankki
K-18

DJ: I-f (Viewlexx, Den Haag, Holland), support: Mr Velcro Fastener (Tku)
Films: Wheeler
Djs Mini & pHinnI-f

Tamperelainen klubisyksy saa räjähtävän startin, kun Club Telex tuo Yo-talon lavalle todellisen kansainvälisen tähtiesiintyjän. Hollannin Haagista tuleva I-f eli DJ Ferenc on jo legenda, joka keikkailee vakituisesti Keski-Euroopan legendaarisimmilla teknoklubeilla. Mies ehtii myös pyörittää kotikaupungissaan useita kansainvälisesti tunnustettuja levymerkkejä (mm. Hotmix, Murdercapital, Viewlexx).

I-f:n musiikki on tummasävyistä robottielektroa, joka ammentaa niin 80-luvun alun amerikkalaisilta mustilta pioneereilta kuin eurooppalaisesta syntsapopista, industrialista ja jopa diskosta. I-f:n suurin hitti 'Space Invaders Are Smoking Grass' on ehtinyt valloittaa paitsi kansainväliset underground-soittolistat myös tamperelaiset tanssilattiat. Lukuiset jäljittelijät ovat jo seuranneet I-f:n vanavedessä, mutta tässä siis aito ja alkuperäinen! Lienee turha edes mainita, että keikka on miehen ensimmäinen Tampereella.

Mr  Velcro  Fastener Illan toiseksi esiintyjäksi on kiinnitetty suomielektron kenties lupaavin yhdistelmä Mr Velcro Fastener. Turkulainen yhtye on saavuttanut jo kansainvälistäkin mainetta Saksassa julkaisemallaan 'Lucky Bastards Living Up North' -albumillaan. Pojat ovat myös miksanneet mm. Hardflooria, yhtä acid-teknon legendaarisista nimistä. Kotimaisista artisteista työn alla on ollut mm. Giant Robot. Mr Velcro Fastenerin musiikki ottaa tyylillisesti vaikutteensa vanhan koulukunnan elektrosta - Kraftwerk, Afrika Bambaataa - sekä Detroitin teknosta. Viimekertaisella Tampereen vierailullaan Mr Velcro Fastener veti Yo-talon ääriään myöten täyteen.

Unohtumattoman illan kruunaa Wheeler - Haagin poikien rosoinen elokuva, jonka esiintyjäkaartiin lukeutuu mm. illan päätähti I-f. Tämä jos mikä on taattua kulttikamaa!


Club Telex ry. aloitti toimintansa keväällä 1999, kun joukko kulttuuri- ja musiikkialan sekatyöläisiä päätti yhdistää osaamisensa. Telex on alusta asti yhdistellyt illoissaan ennakkoluulottomasti kokeilevaa elektronista musiikkia ja ajankohtaista avantgarde-elokuvaa. Tamperelainen klubikansa on ottanut Telexin nopeasti omakseen. Klubi-illat ovat koonneet Ylioppilastalon jyhkeään interiööriin säännöllisesti 300-600 juhlijaa. Myös lehdistö on noteerannut täysin omalla profiililla etenevän klubin laajasti.

Telexin lyhyen historian aikana klubiyleisöä ovat jo ehtineet tanssittaa mm. seuraavat esiintyjät: Pan Sonic, Pluxus (SWE), Op:l Bastards, Mr. Velcro Fastener, Ovuca, Anton Nikkilä & Aleksei Borisov (RUS), Mono Junk, Nemesis, Nu Science, U.S.O. Vierailevina levylasseina ovat keikan heittäneet mm. DJ Gm4 ja Marko Laine.

Elokuvapuolen huipputapauksia ovat olleet Ilppo Pohjolan Routemaster-elokuvan maailman ensi-ilta ja Jimi Tenorin harvinaisen Sähkö - The Movie -elokuvan Suomen ensi-ilta. Näiden lisäksi on valkokankaalle heijastettu kymmeniä lyhytelokuvia, joista mm. Mika Taanilan Futuro ja RoboCup sekä Heikki Prepulan legendaariset Kössi Kenguru -animaatiot ovat saaneet klubikansan jakamattoman suosion.

Info: http://www.phinnweb.org/flyers/telex/

Club Telex ry: puheenjohtaja Antti Vuorio,
040 740 0014, antti.vuorio@uta.fi

Takaisin pääsivulle


under the protection of
pH