club telex
electronic avantgarde excursions

CLUB TELEX

Perjantai 6.10. 2000
Yo-talo, Kauppakatu 10, Tampere
22-04
Liput 30,-
Ennakot: Epe's, Swamp Music, Yo-Talon Pankki
K-18

LIVE:

M.A. Numminen & Markku Into, säestäjänä Antero Jakoila
Kemialliset ystävät

M.A.Nummisen lyhytelokuvia

DJ:t mini & pHinn


MAN

Maanalaista menoa Yo-Talolla!

Piristysruiskeen lokakuun pimeyteen tuo Club Telexin underground-spesiaali. Koko kansan tuntema herra U, M.A. Numminen, on valmistanut Markku Inton ja Antero Jakoilan kanssa parin tunnin kokonaisuuden nimeltään "Raivoava Takakirves: syvä sukellus U.n maailmaan".

Kyseessä ei siis ole mikään tavallinen keikka, vaan uuden Kiusankappaleita 2 -kokoelman tunnelmissa koottu spektaakkeli. Illan painotus on Nummisen tuotannon legendaarisella alkukaudella, jolloin syntyivät mm. sellaiset kulttiklassikot kuin "Naiseni kanssa eduskuntatalon puistossa" ja "Jenkka hevosen puhdistamisesta". Club Telexin esitys on minikiertueen ainoa Tampereella, eikä uusintaa ole tulossa ihan heti, sillä Suomen kiertueen jälkeen Numminen suuntaa välittömästi loppuvuodeksi Saksaan.

Suomalaisen undergroundin uutta sukupolvea Telexissä edustaa tamperelainen Kemialliset Ystävät, joka on tullut tunnetuksi avantgarden tuolle puolelle kurkottavista äänikokeiluistaan. Parin vuoden keikkatauon jälkeen ryhmä on koostanut Club Telexiä varten täysin uuden huikean monimediashown. Pääjehu Jan Andérzenin lisäksi live-kokoonpanossa esiintyvät tätä nykyä "ystävät" Elisa Määttänen, Tomas Regan ja Kevin Regan. Viitisen vuotta toiminut ryhmä on tähän mennessä levyttänyt mm. sellaisille levymerkeille kuin Bad Vugum, Fusetron (USA), Rooftops Are My Heaven/Lo-Finn ja Weird Dreams. Jan Anderzén toteaa Kemiallisten Ystävien musiikillisiksi taustavaikuttajiksi surrealistit ja absurdistit sekä "universaalin kauneuden ja tasapainon tavoittelijat kautta aikojen".

Ennakkoliput Yo-talon Pankki, Epe's ja Swamp Music


MAN Club Telex ry. aloitti toimintansa keväällä 1999, kun joukko kulttuuri- ja musiikkialan sekatyöläisiä päätti yhdistää osaamisensa. Telex on alusta asti yhdistellyt illoissaan ennakkoluulottomasti kokeilevaa elektronista musiikkia ja ajankohtaista avantgarde-elokuvaa. Tamperelainen klubikansa on ottanut Telexin nopeasti omakseen. Klubi-illat ovat koonneet Ylioppilastalon jyhkeään interiööriin säännöllisesti 300-600 juhlijaa. Myös lehdistö on noteerannut täysin omalla profiililla etenevän klubin laajasti.

Telexin lyhyen historian aikana klubiyleisöä ovat jo ehtineet tanssittaa mm. seuraavat esiintyjät: Pan Sonic, Pluxus (SWE), Op:l Bastards, Mr. Velcro Fastener, Ovuca, Anton Nikkilä & Aleksei Borisov (RUS), Mono Junk, Nemesis, Nu Science, U.S.O. Vierailevina levylasseina ovat keikan heittäneet mm. I-f (HOL), DJ Gm4 ja Marko Laine.

Elokuvapuolen huipputapauksia ovat olleet Ilppo Pohjolan Routemaster-elokuvan maailman ensi-ilta ja Jimi Tenorin harvinaisen Sähkö - The Movie -elokuvan Suomen ensi-ilta. Näiden lisäksi on valkokankaalle heijastettu kymmeniä lyhytelokuvia, joista mm. Mika Taanilan Futuro ja RoboCup sekä Heikki Prepulan legendaariset Kössi Kenguru -animaatiot ovat saaneet klubikansan jakamattoman suosion.

Info: http://www.phinnweb.org/flyers/telex/

Club Telex ry: puheenjohtaja Antti Vuorio,
antti.vuorio@uta.fi

Takaisin pääsivulle


under the protection of
pH