Harri Teikka: Amerikkalainen Unelma Vuosimallia 2001 A.D.


"Amerikka on hajoamassa niin kuin Rooman imperiumi. Repressio kuvastaa Amerikan hajoamisen nopeutta. Kun uhmaa Amerikkaa, huomaa pian että kauniit sanat demokratiasta kätkevät alleen hullun, pöyhkeän elukan joka ei siedä epäkunnioitusta eikä oppositiota."
- Jerry Rubin, 1969


Ihmenaisen rinnat ampuvat Stinger-ohjuksia ja nänninpihat ovat asemetallia. Ne törröttävät ulkona korsetista, joka on kirjailtu tähtilippukuvioilla. Sukkanauhojen ylhäällä pitämät nailonit ovat punaisten ja valkoisten pystyraitojen peittämät. Stilettikoroissa on ydinkärjet. Mohammed Attack näkee, kuinka ohjaamon tuulilasissa World Trade Centerin aamuauringossa kullanhohtoisena kimalteleva seinä syöksyy lähemmäksi ja lähemmäksi. Sitten kaikki hajoaa valkoiseksi valoksi. Hän kuolee 33-vuotiaana, samassa iässä kuin Jeesus ja kaikki muutkin marttyyrit. Karlheinz Stockhausen kutsuu tapahtumaa "paholaisen mahtavimmaksi taideteokseksi". Yhdysvaltain ilmavoimat järjestää oman valoshownsa Kabulin ja Kandaharin yllä, ja kenraalit vetävät kuivat seuratessaan räjähdyksiä videomonitoreiden tähtäinristikoista.

Gladiaattorit on kutsuttu areenalle ja kaksoisleukaiset senaattorit taputtavat käsiään laiskasti. Barbaarit tuhosivat viekkaalla yllätyshyökkäyksellä imperiumin kirkkaimman riemukaaren, ja saavat nyt maksaa raskaan hinnan. Romulus ja Remus imevät ja pureskelevat ahnaasti susiemon nisiä, joista pursuaa vapaakauppaa kolmannelle maailmalle; kansalaisoikeuksia, Coca-Colaa ja Big Macejä kiinalaislapsille; ja napalmia Vietnamin riisipelloille. Afganistanin lapsille puolestaan sataa mannaa Washingtonista: pastaa, mansikkahilloa ja pähkinävoita, joilla saa herkutella, ellei murskaannu taivaasta putoavien konttien tai eksyneiden pommien alle, tai juokse maamiinaan.

Ihmenainen kiskoo naruista banaanitasavaltojen kurkunleikkaaja-sotilasjunttien Pinochettioita, jotka näppärästi napsauttavat sähkövirran kansalaisaktivistien kiveksiin pääkaupungin kosteissa kellareissa. Ihmenainen imeskelee ja lipoo riettaasti kielellään pornahtavaa banaania, jonka meille tarjoaa United Fruit Company Guatemalan talonpoikien verellä kastelluilta viljelmiltä.

CBS:n, NBC:n, ABC:n ja CNN:n uutisankkureiden valkoiset hampaat hohtavat tv-studion kuumottavien lamppujen alla, kun nämä kertovat viimeisimmät ottelutulokset ja kaatuneiden gladiaattoreiden määrän. Hikeä valuva puolalaissyntyinen taksikuski heristää voitonriemuisena nyrkkiään ilmaan Times Squaren liikennevaloissa ja ulvahtaa: "Yes!" Amerikkalaiset tv-saarnaajat ejakuloivat housuihinsa ja kiittävät Jumalaa polvillaan rukoillen, että Hän murskasi vääräuskoiset pakanat ja painoi nämä maanrakoon. Osama bin Laden ja mullah Omar ejakuloivat housuihinsa ja kiittävät Jumalaa polvillaan rukoillen, että Hän murskasi vääräuskoiset pakanat ja painoi nämä maanrakoon.

Amerikan ghetoissa mustat nuoret juhlivat ammuskelemalla autonikkunasta ohikulkijoita Uzilla samaan aikaan, kun subwoofereista jytisee: "Give it to me, bitch." LAPD:n helikopterit surisevat yötaivaalla, että illan kiintiö köyhiä afroamerikkalaisia saadaan liittovaltion vankiloihin virumaan. Bisnes on se, joka kannattaa, ja kuolemansellit kilisevät hopeadollareita teksasilaismiljardöörien taskuihin.

Takauma vuoteen 1985: Rambo III avustamassa Afganistanissa tulevia talibaneita ja tuhoamassa neuvostojoukkojen taisteluhelikoptereita. Oliver North ja CIA aseistamassa Nicaraguan contria, josta saavat vastineeksi monopolin kaikkeen Yhdysvaltoihin virtaavaan heroiiniin. Jii-haa! Verta ja sirkushuveja. Nasdaqin kurssi ponnahtaa nousuun kuin Viagra-injektion saaneena. Sotasiat röhkivät tyytyväisinä karsinoissaan ja paskantavat mediapropagandaa.

Ihmenainen survoo kiimaisena Tomahawk-ohjusta Pentagonin viisikulmion muotoisiin häpyhuuliinsa, ja räjähtävät orgasmit valaisevat kelmeänvihreän yötaivaan tv-ruuduissa. Ronald McDonald, tuo kaikkien maailman lasten rakastama roskaruokaklovni, runkkailee innoissaan näkyä katsellessaan ja pieree Amazonin sademetsät kumoon pihvikarjan tieltä. Ally McBeal oksentaa lounaansa ulos happosateena, koska Yhdysvallat ei ratifioinut Kioton ilmastosopimusta. Alzheimerin tautia poteva Ronald Reagan ratsastaa taas mielessään Alamoon John Waynen kanssa, ja kokee hekuman huipun, kun Margaret Thatcher imee ahnaasti Ronnien kivikovaa heppiä ja Rautarouvan herkkuperse pyllistää kiimaisena toljottaville kenraaleille. "Goddamn Commie faggots!", Ronnie kiljaisee ja Joe McCarthy taputtaa tyytyväisenä käsiään ja ottaa uudet viskimoukut toimistopullosta.

Marilyn on myös fellaatiopuuhissa JFK:n kanssa, ja Edgar Hoover tirkistelee näkyä kiikareillaan poikaystävänsä kanssa. Robert Kennedy haluaa niin ikään kimppaan, mutta Jack ärähtää velipojalle ja käskee odottamaan vuoroaan hotellihuoneen oven takana, missä Bobbyn seurana ovat Frank Sinatra, Dean Martin ja USA:n johtavien mafiaperheiden pomot, ja Sammy Davis Jr. roikkuu näiden suureksi riemuksi kattolampusta apinaa esittäen ja pupilleitaan villisti pyöritellen. Rasvaiset capot, Salit ja Vitot, polttelevat sikareita nauraen röhönaurua ja huutavat: "Go Sammy-boy! Do the Sambo again!" Ku Klux Klanin huppupäät, jotka kätkevät alleen yhden poliisipäällikön, kuvernöörin ja öljy-yhtiön johtajan, odottelevat käytävän päässä lynkkausköyttä jo rasvaten. Sairaanhoitaja käy tällä välin hotellihuoneessa antamassa JFK:lle amfetamiiniruiskeen suoraan terskan varteen valtavalla injektioneulalla.

Ostos-TV:ssä myydään sinkoja, kranaatinheittimiä ja ilmatorjuntatykkejä: on jokaisen amerikkalaisen velvollisuus puolustaa kotiaan. CALL NOW. Eikä siinä vielä kaikki: kun tilaat nyt heti tämän monikäyttöisen lentotukialuksen, saat kaupan päälle uskomattoman kätevän Stealth-hävittäjän, jolla vihollisen ilmatila pysyy ympäri vuorokauden tarkkailussasi. Maailma ei vittuile Amerikalle, ei varsinkaan kolmas maailma. CIA yrittää polttaa Castron parran napalmilla, mutta Che Guevara saa propagandavoiton ja kaikkien aikojen PR-kampanjan - postuumisti tosin - kun tämän potretti päätyy jokaisen pilveä polttelevan pitkätukan makuuhuoneen seinälle.

Charlton Hestonia vituttaa, kun katselee vähäpukeisen beibin kanssa rannalle kaatunutta Vapaudenpatsaan päätä - vaan Kansallinen Kivääriyhdistys hoitaa homman kotiin. John Waynella on cowboy-puvun alla korsetti ja sukkanauhaliivit, ja homobileissä Rock Hudson ja Liberace vetävät vuorotellen Johnia peppuun Liberacen kultalameella koristellun flyygelin päällä. Elvis heittää huiviin viskiä ja Valiumia, ja pilkkoo karateiskulla marmorisen vessanpöntön pillun päreiksi; sitten tarttuu kitaraan ja laulaa Nancy Reaganille "Are You Lonesome Tonight" Nancyn kuunnellessa pöksyt märkinä. JR Ewing, Allison MacKenzie, Hoss Cartwright, Alexis Carrington, Sally Spectra, Pee-Wee Herman ja Mr. Ed taputtavat serenadille, sitten aloittavat riettaat seksiorgiat. Mr. Ed astuu Sally Spectraa, ja muut syöttävät Mr. Edille sokeria, jonka CIA:n pojat ovat käyneet maustamassa A. Hoffmanin tipoilla.

Hevostelu päättyy kaikennielevään psykedeeliseen Technicolor-nirvanaan, ja Michael Jackson laulaa: "We are the world, we are the children", ja kaikki heiluttavat euforisina käsiään: Hollywoodin kerma, sotilaallis-teollis-viihdekompleksin edustajat, uudestisyntyneet kristityt, mormonit, Bill Gates, Arnold Schwarzenegger, Betty Ford -klinikan sairaanhoitajat, Disneylandin puistotyöntekijät, Yellowstonen metsänvartijat, New Yorkin palomiehet, lasinsirpaleita oksentava Mariah Carey, neitsyytensä sadatta kertaa takaisin saanut Britney Spears, Walt Disneyn natsiunivormussa esiintyvä syväjäädytetty ruumis, Jello Biafra, Fatty Arbucklen Coca Cola -pullo, George Michael WC-paperirulla kädessä, dildoa takapuoleensa työntäessä yllätetty Jerry Falwell, Andy Warholin sappikivet, Elizabeth Taylorin rasvaimu, sekä tietysti koko Ankkalinnan iloinen väki.

Vitulla päähän, toteaa Barbara Walters, ja CNN omistaa koko viikon ohjelman lähikuvalle George W. Bushin anuksesta, joka supistelee ja laajenee burrito-pieruista. Isä- ja poika-Bush vetelevät reippaasti käteensä, kun talibanien ilmatorjuntatykit murskaavat Buddhan patsaat Bamiyanissa. Madonna onanoi paaville ja laulaa: "Get Into The Groove". Whitney Houston vetää kunnon snortit kokaiinista.

Tähtilippuihin verhoutuneiden sikojen marssi täyttää Washingtonin kadut, kun röhkijät osoittavat isänmaallista innostustaan, suosiotaan istuvalle presidentille ja terrorismin vastaiselle sodalle. Edustajainhuoneen enemmistö ottaa itseltään suihin patrioottista paatosta hehkuen, ja tämän kunniaksi päätetään rakentaa lisää vankiloita. Terroristeilta nirri pois ilman kuulustelua, ja nirri pois, vaikkei olisikaan terroristi. Amerikka on maailman mahtavin maa. "Syökäämme ja juokaamme, sillä huomenna me kuolemme", toteaa kansakunta yhteen ääneen ja syöksyy sitten sormet kurkussa vessaan bulimia-ykälle.

Lattialla makaa Elviksen sininen ruumis, kylpyammeessa Jim Morrison, sängyssä Marilyn Monroe unilääkepurkki kourassaan, kadulla Jackie Onassis pillerirasiahatussaan yrittäen työntää JFK:n aivoja takaisin tämän päähän; Jayne Mansfieldin autokolarissa irronnut vaaleatukkainen pää pyörii asfaltilla, kalat syövät merenpohjassa betonikengissään seisovaa Jimmy Hoffaa, James Deania kootaan pinseteillä muovipussiin autonromusta. Ave America, morituri te salutant.

Itsemurhapommittajat lähtevät liikkeelle ympäri Yhdysvaltoja. Trotyylillä lastattu pienkone syöksyy päin Mount Rushmoren vuoressa törröttäviä presidentinpäitä, San Franciscon Golden Gate -silta sortuu räjähteillä lastatun säiliöautosaattueen alla. Dynamiittia ympärilleen teipanneet arabit syöksyvät kuolemaansa New Yorkissa, Washingtonissa, Bostonissa, Chicagossa, Miamissa, Denverissä, Seattlessa, Los Angelesissa, Houstonissa; "Allah akbar!" -huudot kaikuvat kaikkialla ennen räjähdyksiä.

Amerikkalaiset tietävät, että loppu on tullut, joten millään ei ole enää mitään väliä. Vegaanit ryntäävät McDonald'seihin ja ahmivat suihinsa rasvaisia hampurilaisia. Kaikkialla on hillittömiä seksiorgioita, kun ihmiset parittelevat perheenjäsentensä, sukulaistensa, naapureidensa, työnantajiensa, alaistensa, poliisien, ehdonalaisen valvojien, kotiovelta napattujen Jehovan todistajien, kerjäläisten, lemmikkieläintensä, akvaariokalojensa, suonensisäisten huumeiden käyttäjien ja AIDS-potilaiden kanssa.

Piirrettyjä lapsille yleensä esittävät kaapelikanavat vaihtavat ohjelmistonsa hardcore-pornoon. Ihmiset nauravat ja paiskovat toisiaan täytekakuilla, äidin omenapiirakoilla, ulosteilla ja Microsoftin osakkeilla. Papit tekevät tarpeensa alttareille; kirkot, synagogat ja moskeijat täyttää naimisen loiske ja litinä. Asekauppiaat jakavat kaikille ilmaiseksi käsiaseita, haulikoita ja rynnäkkökivääreitä; ne ihmiset jotka eivät nai, alkavat hurjasti naureskellen ammuskella kaikkea, mikä liikkuu.

Eläintarhojen häkit avataan ja leijonat, tiikerit, sarvikuonot, antiloopit, kirahvit, seeprat, simpanssit, jakkihärät ja kengurut syöksyvät kaduille keskelle mielipuolisesti huutavia väkijoukkoja. Liikennelentäjät kaikkialla syöksevät koneensa vapaaehtoisesti päin pilvenpiirtäjiä, liittovaltion rakennuksia, taidegallerioita; lentokoneet kiitävät päin toisiaan, syöksyvät moottoriteille, uimarannoille, sotilaskasarmeihin, vankiloihin, bordelleihin, ydinvoimaloihin, vapaaehtoisjärjestöjen päämajoihin. Kenraalit päättävät laukaista kaikki kansakunnan ydinohjukset kerralla ja järjestää kaikkien aikojen ilotulituksen Amerikan mantereella.

Tämä on parempaa kuin kaikki Hollywoodin toimintaelokuvat yhteensä. Spektaakkelimaista tuhon sinfoniaa, jossa räjähdyksiä vielä säestää konetuliaseiden taukoamaton papatus ja ihmisten ekstaattiset kauhunhuudot. Räjähdykset repivät terästä, lasia, betonia, kromia ja ihmislihaa; vapauttavat kemiallisia myrkkyjä sähköjohdoista, tukirakenteista ja eristeistä.

Tämä on parempaa kuin seksi. Hidastetussa kuvassa näemme miljardien hajoavien partikkeleiden tanssivan ilmassa, tulikukkien metsän kukoistuksessaan, painovoima on menettänyt merkityksensä, enää ei ole mitään kiinteitä objekteja, vaan ainoastaan säteileviä, loistavia hiukkasmassoja. Tämä on todellista tuhon pornografiaa, näyttäkää meille kaikki, enemmän.

Me rakastamme materiaa: mikrotietokoneita, mikroaaltouuneja, teräväpiirtotelevisioita, urheiluautoja, muskeliveneitä, suihkuhävittäjiä, jumbojettejä - mutta vielä enemmän me rakastamme niiden tuhoamista.

Pilvenpiirtäjien sortuvista raunioista sataa kännyköitä, jotka kirkuvat toisilleen kuolevien viimeisiä jäähyväisiä. Tässä kuolontanssissa rikkaat ja köyhät ovat vihdoinkin samanarvoisia: kaikki hautaa alleen hajoavat todisteet elintasosta, jota oli joskus joillakin ja toisilla ei ollenkaan.

Ilmassa lentää grilliruokaa, tacoja, pizzoja, hampurilaisia, tuorepastaa, Wonder Bread -pakkauksia, kiinalaisia takeaway-annoksia, jotka satavat taivaasta kuin manna. Viemärit räjähtävät auki ja lennättävät ulos virtsaa, ulosteita, käytettyjä tamponeita, kondomeita, vauvanvaippoja ja kuolleita sikiöitä.

Pornokauppojen uumenista syöksyy taivaalle hieromasauvoja, dildoja, pumpattavia barbaroita, liukuvoidetuubeja ja kehonrakentajien kuvilla koristeltuja poppers-pulloja. Ne sekoittuvat kirkkojen raunioista hulmahtaviin raamattuihin, virsikirjoihin, ehtoollisleipiin, rukousnauhoihin, lasimaalausten ja ikonien palasiin, moskeijojen rukousmattoihin, sekä synagogista lenteleviin seitsenhaaraisiin kynttilöihin ja poistettuihin esinahkoihin.

Tämä on viimeinen tuomio, taivaallinen sotaväki taistelee demonien lauman kanssa, kaikkien uskontojen pyhät miehet ja naiset ja riivaajat ovat täällä. Taivas ja helvetti ja nirvana ja kadotus ja valaistus ja kiirastuli sulautuvat yhdeksi. Buddha näyttää persettä talibaneille, Caligula panna rytkyttää senaattoriksi valitsemaansa hevosta ja Nero soittaa viulua, ja Jeesus sanoo: "Lopettakaa jo, jumalauta".


Copyright © 2001 Harri Teikka[Harri Teikka Resurrection Library]

my time is yours