99 Cents Nöjesguiden Finland Review, November 2003

Pariin otteeseen Suomessakin vieraillut elektrotyttöduo on hieman aikuistunut. Chicks On Speed Will Save Us All -debyyttialbumin hulvattomuus on kakkosalbumilla saanut mukaansa vakavampaakin meininkiä.
Chicks On Speed on uudella levyllään yhä hassu, kummallinen ja elektroninen, ja kaikkia näitä vain asteen edellistä levyä vähemmän. Jykevästi paukuttavien elektrobiittien rinnalle on tullut pelottavasti hieman nykyhuttuakin. Madonnamaisesti katkotut akustiset kitarat ärsyttävät parilla biisillä, mutta Coventry-kappaleella ärsytys muuttuu jälleen ihastukseksi tyttöjen laulaessa Erkki lives in Tampere, now where the hell is that? Suomea maailmalle vie myös piilobiisin Flame Onin tuottanut Pan sonicin Mika Vainio.
Levyn parhaimmistoon kuuluvat MTV:lläkin pyörivä singlebiisi We Don't Play Guitars, vauhdikas Fashion Rules! sekä hassu Tom Tom Club -cover Wordy Rappinghood.
Münchenissä [sic] majaansa pitävä saksalaisen, australialaisen ja jenkin muodostama kolmikko on yksi electroclash-buumin tukipilareista. 99 Centille bändi on haalinut mukaan lähes kaikki muutkin genrensä johtavat anarkistitytöt: rääväsuisen Peachesin, Koneistostakin tutun Mikss Kittinin sekä 90-luvun feministipunkin ykkösbändistä Bikini Killistä alkunsa saaneen Le Tigren.
Chicks On Speed on enemmän kuin pelkkä trendikäs bändi. Se on ilmiö. Musiikin tekemisen lisäksi trio suunnittelee itsensä näköisiä vaatteita, pyörittää omaa levy-yhtiöitä ja hämmentää kaikin tavoin tylyllä asenteellaan meitä perusmeininkiin tottuneita osseja.

Aleksi Pahkala

Copyright © 2003 Nöjesguiden Finland

bacK to chicKs-o-graphy


chicKs on speed