club telex
electronic avantgarde excursions

CLUB TELEX

keskiviikko 24.3. 1999
Yo-Talo, Kauppakatu 10, Tampere

21-03
liput 20,-

live: Op:l Bastards, Nu Science
dj:t: Mini & pHinn ("elektrosta suhinaan, teknosta Finnhitseihin")

lisäksi valkokankaalla Mika Taanilan "Futuro" ja muita lyhytelokuviaLehdistötiedote

24. maaliskuuta Yo-talolla starttaava Club Telex vie Tampereen klubielämän ensi vuosituhannelle. Telex esittelee kuukausittain käänteentekeviä elektronisen musiikin akteja, jotka virittävät syvempiin mielentiloihin ja saavat tanssijalan uhkaavasti vipattamaan. Paketin täydentävät kokeelliset lyhytelokuvat sekä pop- ja underground-kuvioiden ammattilaiset, dj:t Mini ja pHinn.

Ensimmäisenä vuorossa on mm. itsenäisyyspäivänä 1998 Lontoon Finnish Institutessa sävähdyttänyt yhdistelmä: Helsingin elektrojumalat Op:l Bastards (ent. Opel Bastards, jotka tunnetaan myös loistavasta Larry and the Lefthanded -yhtyeestä) kera Mika Taanilan upean "Futuro"-dokumenttifilmin. Nyt siis Tampere saa nähdä, mikä sai britit kuolaamaan.

Lisäksi saamme kuulla uusinta tuotantoa suomalaisen elektronimusiikin viimeisimm{ltä nerokkaalta tulokkaalta Nu Sciencelta, joka on jo ehtinyt hätkähdyttää sekä lo-fi -estetiikkaa henkivillä levyjulkaisuillaan että minimalistisilla live-esiintymisillään. Kaiken tämän makean lisäksi valkokankaalla pyörii joukko valikoituja lyhytelokuvia, jotka edustavat kokeellisen avantgardetuotannon parhaimmistoa.


Lyhytelokuvat

Mika Taanila: Futuro

Alexei Alexeiff: Mielen maisema

Upea, neulatekniikalla (noin 250 000 pientä neulaa kankaalla) freimi freimiltä työstetty animaatio elokuvan kultaiselta kaudelta.

Sakari Rimminen: Koirankakka - aikamme tragedia

Jonkinlaisen käsityksen ongelmasta saa, kun ajattelee Helsingin 20 000 rakkia ja näiden kakkajätöksiä neljän talvikuukauden aikana (740 000 kiloa). Se on aikamoinen määrä.

Marja Pensala: Hyvä elämä

Hyvä elämä on muotokuva Kyllikki Virolaisesta. Elokuvassa hän kertoo näkemyksiään suomalaisuudesta, työstä, naisesta ja elämänarvoista.

Ishu Patel: Elämän jälkeen

Tämä voimakas ja ahdistavakin animaatio on Patelin impressionistinen ja näynomainen vastaus ikuisiin kysymyksiin: mitä on kuoleminen? miltä se tuntuu? mitä sen jälkeen? Ohjaaja Patel on Kanadan animaation huippunimiä, jonka tekniikka on todella omaperäinen.

Takaisin pääsivulle


under the protection of
pH