club telex
electronic avantgarde excursions

CLUB TELEX

torstai 23.9. 1999
Yo-Talo, Kauppakatu 10, Tampere

21-03
liput 30,-

live: Pan sonic, Nu Science
dj:t: Mini & pHinn ("play exp.eclectro vs. sci-fi lounge")

lisäksi valkokankaalla Ilppo Pohjolan "Asphalto"Lehdistötiedote

Ennakkoluulottomasti kokeilevaa elektronista musiikkia ja ajankohtaista avantgarde -elokuvaa yhdistelevä Club Telex avaa syyskautensa näyttävästi. Torstaina 23.9. Yo-talon lavalle kapuaa trendikkään brittilehdistön vakiosuosikki Pan Sonic. Jo pitempään Barcelonassa päämajaansa pitäneiden Mika Vainion ja Ilpo Väisäsen duo on kierrellyt ahkerasti Euroopassa ja Yhdysvalloissa, mutta edellisestä Suomen keikasta on kulunut jo kokonaista kolme vuotta!

Pan Sonicin hypnoottisen äänimaailman ihailijoiksi ovat tunnustautuneet useat maailmantähdet Björkistä lähtien. Merkittäväksi meriitiksi poikamme maailmalla voivat kuitata myös legendaarisen Alan Vegan kanssa työstetyn albumin Endless (1998), joka keräsi erittäin mairittelevat arviot ympäri musiikkia ymmärtävän maailman. Yhtyeen nauttimasta maineesta kertonee myös jotakin, että amerikkalainen kuvausryhmä on tulossa paikalle tallentamaan keikan tulevaa Pan Sonic -dokumenttielokuvaa varten.

Illan toisena live-aktina koetaan helsinkiläinen Nu Science, joka on kotimaassa niittänyt melkoista kulttisuosiota kahdella minimalistisella EP:llään. Jäljittelemätöntä materiaaliaan Nu Science työstää mm. analogisten syntetisaattoreiden voimalla Commodore-64:n toimittaessa rumpukoneen virkaa.

Illan elokuvanautinnon takaa Ilppo Pohjolan dokumentin ja fiktion raja-aitoja kaatava Asphalto. Elokuva palkittiin erikoispalkinnolla Tampereen elokuvajuhlilla keväällä 1999. Syksyn aikana Asphaltoa esitetään kansainvälisillä elokuvajuhlilla mm. Britanniassa ja Japanissa.

Tamperelaisen klubisyksyn merkkitapauksen täydentävät Yo-Talon klubi-illoissa jo legendoiksi muodostuneet DJ:t Mini ja pHinn. Miehet luonnehtivat musiikillista linjaansa sanayhdistelmällä "exp.eclectro vs. sci-fi lounge". Liikutaan siis jossain elektronisen suhinan, tanssimusiikin ja popin kartoittamattomassa välimaastossa.

Lisäinfo: http://www.phinnweb.org/flyers/telex/

Yhteys:
Olli Sotamaa
p. (03) 223 1974
email. olli.sotamaa@uta.fi

Takaisin pääsivulle


under the protection of
pH