club telex
post-techno excursions

Imatran  Voima CLUB TELEX:
Perjantai 18.5, 2001
Yo-Talo, Kauppakatu 10, Tampere

22-04
Liput 20,-
K-18

LIVE:

Imatran Voima (Kostamus Records, Helsinki)
Ural 13 Diktators (Ural 13 Records, Helsinki)

DJt:

mini (Club Telex, Tampere)
pHinn (Club Telex, Tampere)Finnish Elektro Disko Jamboree!

Kevätkauden päätteeksi Club Telex tarjoilee vuoden kovimmat teknojamit aivan Tampereen sydämessä, legendaarisella Yo-Talolla! Tarjolla on tällöin nimittäin uskomaton elektrodiskojamboree läkähdyttävine kulttirytmeineen, joka tarjoilee nastaa jytää koko rahalla! Älä jää kylmäksi - tule Telexiin!

Fresh O Lex ja Randy B ovat Imatran Voima Helsingistä, joka on nopeasti ponkaissut kulttimaineeseen kesällä 2000 julkaistulla 12-tuumaisellaan ja live-esiintymisillään mm. hollantilaisen elektrolegenda I-f:n kanssa. He julkaisevat musiikkia omalla Kostamus Kombinaat -levymerkillään. Imatran Voiman musiikki on elektroteknoa, joka ottaa vaikutteensa niin Kraftwerkilta, 80-luvun elektrosta ja Miami Bass -soundista kuin MC5:lta, Stoogesilta, Hank Williamsilta ja Johnny Cashilta.

Ural 13 Diktators on Lauri Virtasen ja Lauri Pitkäsen duo, joka pyörittää myos helsinkiläistä Ural 13 -levymerkkiään. Oman labelinsa lisäksi Ural 13 Diktators on julkaissut myös saksalaisilla Mental Groove- ja Forte-levymerkeilla. Musiikillisesti he yhdistelevät 80-luvun hi-energy -diskosoundia moderniin klubiteknoon. Maailmalla marxismi-leninismin ja elektronisten tanssirytmien yhdistelmä on purrut Saksaa ja Japania myöten, joissa Ural 13 Diktatators on ehtinyt jo käydä keikkailemassa ja kulttisuosiota saavuttamassa.

Lyhytelokuvina Club Telexin kunnianosoitus hiljattain edesmenneelle Eino Ruutsalolle; mukana neljä filmiä kineettisten kuvien eittämättömältä mestarilta.

Ja lisänä tietysti dj:den mini ja pHinn raju disc jockey -show häikäisevine visuaaleineen! Perkeleenmoinen groove puree kuin kuuma veitsi voihin!


Club Telex ry. aloitti toimintansa keväällä 1999, kun joukko kulttuuri- ja musiikkialan sekatyöläisiä päätti yhdistää osaamisensa. Telex on alusta asti yhdistellyt illoissaan ennakkoluulottomasti kokeilevaa elektronista musiikkia ja ajankohtaista avantgarde-elokuvaa. Tamperelainen klubikansa on ottanut Telexin nopeasti omakseen. Klubi-illat ovat koonneet Ylioppilastalon jyhkeään interiööriin säännöllisesti 300-600 juhlijaa. Myös lehdistö on noteerannut täysin omalla profiililla etenevän klubin laajasti.

Telexin lyhyen historian aikana klubiyleisöä ovat jo ehtineet tanssittaa mm. seuraavat esiintyjät: Pan sonic, Jimi Tenor, Chicks on Speed (AU/US/GER, Chicksonspeed Records, Berlin), Peaches (CAN/GER, Kitty Yo Records, Berlin), Jeans Team (GER, Kitty Yo Records, Berlin), Hecker (Mego Rec., AUT), Skot (Mego Rec., AUT), Fennesz & Vainio (Mego Rec., AUT/FIN), Pluxus (Slowball Rec., SWE), Op:l Bastards, Mr Velcro Fastener, Ovuca, Anton Nikkilä & Aleksei Borisov (RUS), Mono Junk, Nemesis, Nu Science, U.S.O, Tero ja M.A. Numminen. Vierailevina levylasseina ovat keikan heittäneet mm. I-f (Viewlexx, HOL), DJ Gm4 (Function Recordings, H:ki), Marko Laine (Mind Records, T:ku) ja Kauko Lampi (Op:l Bastards, H:ki).

Elokuvapuolen huipputapauksia ovat olleet Ilppo Pohjolan Routemaster-elokuvan maailman ensi-ilta ja Jimi Tenorin harvinaisen Sähkö - The Movie -elokuvan Suomen ensi-ilta. Näiden lisäksi on valkokankaalle heijastettu kymmeniä lyhytelokuvia, joista mm. Mika Taanilan Futuro ja RoboCup sekä Heikki Prepulan legendaariset Kössi Kenguru -animaatiot ovat saaneet klubikansan jakamattoman suosion.

Info: http://www.phinnweb.org/flyers/telex/

Club Telex ry: puheenjohtaja Antti Vuorio,
antti.vuorio@uta.fi

Takaisin pääsivulle


under the protection of
pH