club telex
electronic avantgarde excursions

CLUB TELEX
- The Rising Stars of 2000

Perjantai 17.12.1999
Yo-talo, Kauppakatu 10, Tampere
21-04
Liput 20,-
K-18


Club Telex päättää menestyksekkään syyskautensa juhlavasti maailman ensi-iltaan! ILPPO POHJOLAN uusin lyhytelokuva ROUTEMASTER saapuu Tampereelle käytännössä suoraan leikkauspöydältä. Routemasterissa Pohjola - yksi kansainvälisesti arvostetuimmista suomalaisista uuden polven ohjaajista - jatkaa rohkeasti siitä, mihin palkittu Asphalto jäi. Kilpa-autot painovoiman laeista irrottava kokeellinen montaasi pohjaa mm. intialaisen musiikin ja amerikkalaisen minimalismin rytmikaavoille.

Routemaster

Illan musiikillisesta annista vastaa kaarti uuden vuosituhannen taivaalle nousevia tähtiä. On lyhyen ajan kysymys, milloin EVER HAD, U.S.O ja KUKKA nousevat underground-maineesta suuren yleisön tietoisuuteen.

Tamperelainen Ever Had on viime kuukausina kohauttanut yleisöä mm. I-Klubin Rajatila-illassa sekä Helsingissä Glorian Helium-klubilla. Ever Hadin musiikki on häkellyttävä yhdistelmä performancea ja vasemman laidan elektronisia soundeja ambientista särmikkääseen drum'n'bassiin.

Helsinkiläinen Unidentified Sound Objects on ehtinyt jo levyttää yhden singlen ja kokonaisen minialbumin legendaariselle Bad Vugum -levymerkille. U.S.O. henkilöityy kuvataiteilijanakin tunnettuun Sami Pennaseen, mutta livenä yhtye esiintyy useampimiehisellä kokoonpanolla. Tämä mm. "avantgarde-Beckiksi" luonnehdittu akti ammentaa niin loungesta, drum'n'bassista kuin acid housestakin.

Kolmimiehinen Kukka nauttii tällä hetkellä melkoista kulttisuosiota Tampereella. Kukan musiikissa kuuluvat selvästi niin Kraftwerkin kuin Lou Reedinkin vaikutteet. Poikien sydäntä lähellä on myös 70-lukulainen diskopop Blondien tyyliin. Kukan demot ja vahvat live-esiintymiset ovat herättäneet sen verran suurta huomiota harrastajapiireissä, että todennäköisesti yhtyeen levytyssopimuksesta pian jo kilpaillaan.

Elokuvaohjaaja Ilppo Pohjola tunnetaan laajalti dokumenteistaan Daddy and the Muscle Academy (1991) ja P(l)ain Truth (1993). Pohjolan edellinen elokuva Asphalto palkittiin erikoispalkinnolla Tampereen elokuvajuhlilla keväällä 1999.

Illan levymusiikista vastaavat perinteiseen ja hyväksi opittuun tapaan kliseitä rohkeasti karttavat DJ:t Mini ja pHinn.

Routemaster


Lisäinfo: http://www.phinnweb.org/flyers/telex/
Yhteys: Olli Sotamaa: 050-3811273, 03-223 1974

Takaisin pääsivulle


under the protection of
pH