club telex
electronic avantgarde excursions

CLUB TELEX
- electronic avantgarde excursions

Keskiviikko 17.11.1999
Yo-talo, Kauppakatu 10, Tampere
21-03
Liput 20,-
K-18


Tamperelaisen klubielämän sallittu piriste Club Telex kokoaa taas marraskuussa trenditietoiset virittymään uuden vuosituhannen taajuudelle. Mindtrek-mediaviikolle Club Telexin järjestäjät ovat koonneet ainutkertaisen uuden ja vanhan teknologian liittoa Tampereen legendaarisella Ylioppilastalolla juhlistavan poikkitaiteellisen illan, josta ei puutu kansainvälistäkään väriä.

Illan musiikillisesta annista vastaavat mm. Tukholmassa juuri konsertoinut Anton Nikkilän ja Aleksei Borisovin duo sekä juuri uuden albumin "Sky Archeology" julkaissut Nemesis. Molemmat aktit juhlivat Telexissä Tampereen ensi-iltaansa.

Anton Nikkilä koostaa ainutlaatuisen äänimaisemansa sämplerein ja nauhurein muunnetuista arjen äänistä. Hän on tehnyt vuodesta 1993 musiikkia erilaisiin audiovisuaalisiin teoksiin, kuten kuvataidenäyttelyihin, lyhytelokuviin ja multimediaesityksiin. Aleksei Borisov on yksi Venäjän tunnetuimpia kokeellista elektronista musiikkia ja teknoa työstäviä muusikoita. Borisovin johtamilta kokoonpanoilta on 90-luvun aikana ilmestynyt useita kansainvälistä huomiota saavuttaneita albumeja.

Illan toinen akti Nemesis on kerännyt omaperäisellä ambient-teknollaan laajaa kansainvälistä kulttisuosiota. Kotimaisen Spinefarmin lisäksi mm. belgialaiset ja saksalaiset levy-yhtiöt ovat julkaisseet yhtyeen tuotantoa. Nemesiksen laajassa soitinarsenaalissa jo retrohenkiset 70-luvun syntetisaattorit ja legendaariset varhaiset rumpukoneet soivat sopusoinnussa uudempien äänilähteiden kanssa.

Illan elokuvallisesta annista vastaa Mika Taanilan palkittu ja melkoista mainetta nauttiva lyhytelokuva Thank You for the Music. Elokuva käsittelee hilpeästi mm. muzakiksi, hissimusiikiksi ja taustamusiikiksi kutsuttua musiikinlajia, joka tavoittaa päivittäin 160 miljoonaa ihmistä.

Levareita Telexissä hallinnoivat tuttuun kieroon tyyliinsä dj:t mini ja pHinn. Heille sivustatukea antaa vieraileva tähtidj 6M4 (Function, Helsinki). Luvassa on siis taas ainutkertainen sekoitus kolinaa, suhinaa ja vetävää groovea.

Lisätietoja:

Email

Takaisin pääsivulle


under the protection of
pH