club telex
post-techno excursions

Chicks  on  Speed CLUB TELEX:
Electromental Theme Night with Tampere Film Festival

Perjantai 9.3., 2001
Yo-talo, Kauppakatu 10, Tampere
22-04
Liput 50,- (ei VIP)
K-18

LIVE:

Chicks on Speed (Chicksonspeed Records, Berlin)

DJt:

Kauko Lampi (Op:l Bastards, Helsinki)
mini (Club Telex, Tampere)
pHinn (Club Telex, Tampere)Erilaista tyttöenergiaa tarjoilee Chicks on Speed

Maaliskuun Club Telex ylpeänä esittää Tampereen filmijuhlien kanssa Chicks on Speedin Berliinistä, jonka elektroninen Riot Grrrl -tyyli on kohahduttanut jo sellaisia maailman trendilehtiä kuten NME, Muzik ja The Face. Barcelonan Sonar-festivaaleilla viime kesänä yhtye hullaannutti liki 6 000-päistä espanjalaisyleisöä, hämmensi marraskuussa japanilaisia, ja Suomen jälkeen on luvassa Chicks On Speedin ensimmäinen Pohjois-Amerikan kiertue.

Chicks on Speed yhdistelee moderniin elektroniseen tyyliin 70- ja 80-lukujen taitteiden punkin tee-se-itse -estetiikkaa, jota toteuttaa sekä musiikissaan että visuaalisessa ylöspanossaan. Energinen tyttötrio sekoittelee näyttävään lavaesiintymiseen siekailemattomasti popia, elektroa, housea, punkia, hardcore-teknoa ja jopa speed metalia; puhumattakaan trash-henkisistä esiintymisasuista ja kaikki aistit hajoittavista taustaprojektioista.

Chicks on Speed perustettiin vuonna 1997, kun Münchenin taideakatemiassa opiskelleet australialainen Alex Murray-Leslie ja amerikkalainen Melissa Logan lyöttäytyivät yhteen saksalaisen Kiki Moorsen kanssa.

Chicks on Speed suunnittelee itse esiintymisvaatteensa, videonsa ja julkaisujensa graafisen ulkoasun, sekä järjestää live-esiintymisten ohella performansseja taidegallerioissa, joissa on esillä myös bändin kuvataidetta, mm. häkellyttäviä kolmimetrisiä "hirviö"-kollaaseja kuten "The Boob Monster".

Internet-kauppansa kautta monipuolinen tyttötrio myy musiikin lisäksi vaatteitaan, grafiikkaa ja muuta oheistavaraa.

Yhtyeen musiikkia on ollut tekemässä Keski-Euroopan elektronisten tuottajien kerma, mutta sanoituksensa ja kappaleidensa tyylin CoS sanelee täysin itse. Chicks on Speediä onkin luonnehdittu eräänlaiseksi "anti-Spice Girlsiksi". Yhtyeen lainabiiseinä on sellaisia uuden aallon klassikoita kuin B52's, Camper Van Beethoven ja The Normal, sekä puoli-unohdettuja suuruuksia kuten Delta 5 ja Malaria!.

Tampereella nähdään Chicks on Speedin live-keikan lisäksi sikermä yhtyeen parhaita kokeellisia videoita.

+

Club Telex goes Helsinki:

Chicks On Speed + Club Telex DJt:
Semifinal, lauantai 10.3.

Lisätietoa:

http://www.chicksonspeed.com/


Club Telex ry. aloitti toimintansa keväällä 1999, kun joukko kulttuuri- ja musiikkialan sekatyöläisiä päätti yhdistää osaamisensa. Telex on alusta asti yhdistellyt illoissaan ennakkoluulottomasti kokeilevaa elektronista musiikkia ja ajankohtaista avantgarde-elokuvaa. Tamperelainen klubikansa on ottanut Telexin nopeasti omakseen. Klubi-illat ovat koonneet Ylioppilastalon jyhkeään interiööriin säännöllisesti 300-600 juhlijaa. Myös lehdistö on noteerannut täysin omalla profiililla etenevän klubin laajasti.

Telexin lyhyen historian aikana klubiyleisöä ovat jo ehtineet tanssittaa mm. seuraavat esiintyjät: Pan sonic, Jimi Tenor, Hecker, (Mego Rec., AUT), Skot (Mego Rec., AUT), Fennesz & Vainio (Mego Rec., AUT/FIN), Pluxus (Slowball Rec., SWE), Op:l Bastards, Mr. Velcro Fastener, Ovuca, Anton Nikkilä & Aleksei Borisov (RUS), Mono Junk, Nemesis, Nu Science, U.S.O, Tero ja M.A. Numminen. Vierailevina levylasseina ovat keikan heittäneet mm. I-f (Viewlexx, HOL), DJ Gm4 ja Marko Laine.

Elokuvapuolen huipputapauksia ovat olleet Ilppo Pohjolan Routemaster-elokuvan maailman ensi-ilta ja Jimi Tenorin harvinaisen Sähkö - The Movie -elokuvan Suomen ensi-ilta. Näiden lisäksi on valkokankaalle heijastettu kymmeniä lyhytelokuvia, joista mm. Mika Taanilan Futuro ja RoboCup sekä Heikki Prepulan legendaariset Kössi Kenguru -animaatiot ovat saaneet klubikansan jakamattoman suosion.

Info: http://www.phinnweb.org/flyers/telex/

Club Telex ry: puheenjohtaja Antti Vuorio,
antti.vuorio@uta.fi

Takaisin pääsivulle


under the protection of
pH