club telex
post-techno excursions

Peaches CLUB TELEX:
Kitty Yo Records (Berlin) Special

Perjantai 6.4., 2001
Telakka, Tullikamarinaukio 3, Tampere

21-03
Liput 30,-
K-18

LIVE:

Peaches (Kitty Yo Records, Berlin)
Jeans Team (Kitty Yo Records, Berlin)

DJt:

Randy B. (Imatran Voima, Helsinki)
Mike Not (Noise Production, Tampere)
mini (Club Telex, Tampere)
pHinn (Club Telex, Tampere)Club Telex 2 vuotta: Kaikissa meissä asuu pieni berliininmunkki

Club Telex jatkaa Chicks on Speedistä alkanutta Berliini-sarjaansa maineikkaan Kitty Yo -levymerkin esittelyllä. Tampereelle saapuvat maailmalla melkoisen kulttisuosion saavuttaneet yhtyeet Peaches ja Jeans Team. Yhtyeet soittavat ensimmäistä kertaa Suomessa, ja Tampereen keikka on osa pienimuotoista Suomen-kiertuetta, joka yltää myös Turkuun, Helsinkiin ja Jyväskylään. Ilta on samalla Club Telexin ensimmäinen vierailu tamperelaisen Telakka-teatteriravintolan tunnelmallisiin tiloihin.

Soolona esiintyvä Peaches alias 33-vuotias Merrill Nisker on alun perin kotoisin Kanadasta, josta sittemmin muutti Berliiniin. Peachesin musiikki on räväkkää elektropunk-naisenergiaa Chicks on Speedin ja Miss Kittinin tyyliin. Seksuaalisesti provosoivat tekstit ja häkellyttävä lavaesiintyminen yhdistyvät Roland Groovebox MC-505:lla tuotettuun minimalistisen tehokkaaseen elektrojytään, jossa voidaan löytää yhtäläisyyksiä Pan sonicin ja Suiciden niukkaan ilmaisuun. Peachesin Kitty Yo -ensialbumi The Teaches of Peaches on noteerattu laajalti mm. NME:ssä ja The Facessa. Suomen-kiertueen jälkeen Peaches onkin kiinnitetty Elastican kiertueen lämmittelijäksi.

Nelimiehisen Jeans Teamin musiikki on yhdistelmä takovaa syntsapopia ja Stereolabin hempeilyä, jossa on aavistus krautrock-vuosien motorik-rytmeistä; 80-lukulaiset konevaikutteet kohtaavat indiepopin. Jeans Teamin jäsenistö on tuttua myös sellaisista bändeistä kuin Stereo Total. Jeans Teamin ensialbumi Ding Dong on ilmestynyt Kitty Yo -levymerkillä, ja siltä on irroitettu vaihtoehtoklubeilla tiuhaan tahtiin soinut hitti "Keine Melodien", josta on tulossa pian remix myös omalta Op:l Bastardsiltamme.

Vierailevina DJ:nä vaikuttavat Imatran Voiman Randy B. (peppuelektro kohtaa kantrin) ja Noise Productionin legendaarinen Mike Not (tiukkaa vanhaa koulua Petri Nygårdin tuottajalta). Mukana levyseppinä ovat tietysti myös nuo Telexin omat Terrence ja Phillip, mini & pHinn.


Club Telex ry. aloitti toimintansa keväällä 1999, kun joukko kulttuuri- ja musiikkialan sekatyöläisiä päätti yhdistää osaamisensa. Telex on alusta asti yhdistellyt illoissaan ennakkoluulottomasti kokeilevaa elektronista musiikkia ja ajankohtaista avantgarde-elokuvaa. Tamperelainen klubikansa on ottanut Telexin nopeasti omakseen. Klubi-illat ovat koonneet Ylioppilastalon jyhkeään interiööriin säännöllisesti 300-600 juhlijaa. Myös lehdistö on noteerannut täysin omalla profiililla etenevän klubin laajasti.

Telexin lyhyen historian aikana klubiyleisöä ovat jo ehtineet tanssittaa mm. seuraavat esiintyjät: Pan sonic, Jimi Tenor, Chicks on Speed (AU/US/GER, Chicksonspeed Records, Berlin), Hecker (Mego Rec., AUT), Skot (Mego Rec., AUT), Fennesz & Vainio (Mego Rec., AUT/FIN), Pluxus (Slowball Rec., SWE), Op:l Bastards, Mr Velcro Fastener, Ovuca, Anton Nikkilä & Aleksei Borisov (RUS), Mono Junk, Nemesis, Nu Science, U.S.O, Tero ja M.A. Numminen. Vierailevina levylasseina ovat keikan heittäneet mm. I-f (Viewlexx, HOL), DJ Gm4 (Function Recordings, H:ki), Marko Laine (Mind Records, T:ku) ja Kauko Lampi (Op:l Bastards, H:ki).

Elokuvapuolen huipputapauksia ovat olleet Ilppo Pohjolan Routemaster-elokuvan maailman ensi-ilta ja Jimi Tenorin harvinaisen Sähkö - The Movie -elokuvan Suomen ensi-ilta. Näiden lisäksi on valkokankaalle heijastettu kymmeniä lyhytelokuvia, joista mm. Mika Taanilan Futuro ja RoboCup sekä Heikki Prepulan legendaariset Kössi Kenguru -animaatiot ovat saaneet klubikansan jakamattoman suosion.

Info: http://www.phinnweb.org/flyers/telex/

Club Telex ry: puheenjohtaja Antti Vuorio,
antti.vuorio@uta.fi

Takaisin pääsivulle


under the protection of
pH