Ikkunasta
1

Seikkailee Taas

kutsuhuuto 2005

SAMI PENNANEN
SAMI PENNANEN SEIKKAILEE TAAS
19.10.-30.10.2005
Tämä ei ole se näyttely, joka sen piti olla.

Pitkäaikainen suunnitelmani viimeistellä neljä vuotta sitten muuton ja työtilattomuuden vuoksi kesken jäänyt maalaussarja osoittautui mahdottomaksi toteuttaa. Olin näyttelyn otsikossa seikkailee taas viittaamassa maalauksen paluuseen, mutta kysymys taitaakin olla siitä, mitä olen sen sijaan tehnyt.

Asetetun tavoitteen saavuttamisessa eivät auttaneet ainakaan kolme puolentoista vuoden sisään tehtyä muuttoa. Laatikkojen pakkaamista, purkamista ja lopulta purkamatta jättämistä. Nyt ymmärrän, että Helsinkiin säilytykseen jätetyt työt eivät Oulusta käsin valmistu.

Onneksi pistin ylös muut seikkailuni. Päiväkirjavihkoihin ja kalentereihin liimatut liput ja laput, piirrokset, muistiinpanot ja valokuvat siitä mikä ympärillä pörrää. Joskus olin vakuuttunut siitä, että tämä on oikeampaa taidetta, kuin mikään työtilan syntyäkseen vaativa museomitoitettu provokaatio tai kehyksilleen kalpeneva taidonnäyte. Nyt en pyri olemaan vakuuttava. Se olisi oikeastaan aika vaikeaa, kun töiden viimeistely on suoritettu samalla viikolla ulkopuolisen aiheuttamien kolmen erillisen vesivahingon torjuntatöiden kanssa.

Pressitiedoitteesta ei tule välttämättä kaikkein osuvinta, jos sitä kirjoittaessa joutuu ottamaan keittiön katon läpi toisten likapyykkivettä ämpäreillä vastaan.

Tämä näyttely jatkaa Galleria Huudossa 2003 aloittamaani luonnoksia yksityisasioiksi sarjaa sekavatekniikkaisin printein ja valokuvin. Nähtävissä on myös muutamia maalauksia.

Tämä näyttely on juuri sellainen, kuin se halusi olla.

t:Sami Pennanen

Hesari
lausuu painavan sanansa kuten aina

Ikkunasta
2

Etuhuone
4

Etuhuone
2

Etuhuone Etuhuone
3